Rekordstor semester innebär en rekordstor störtflod av returer för återförsäljare

regions_menu_image

Tidiga resultat finns i och detaljhandelsförsäljningen för helgdagar ökade med 8,5 % jämfört med föregående år från 1 november till 24 december, enligt Mastercard Spending Pulse. Det är i underkant men fortfarande i linje med National Retail Federation (NRF) ursprungliga förutsägelse om en 8,5 % till 10,5 % procent semesterhöjning, även om det har gjort det sedan dess gått ännu högre till 11,5%.

Genom att räkna ut konsumenternas detaljhandelsutgifter exklusive bilar och för alla betalningstyper inklusive kontanter och checkar, rapporterar Mastercard att försäljningen ökade med 8,1 % i butik och 11 % inom e-handel.

Men den större nyheten är att e-handelsförsäljningen steg med 61,4 % jämfört med pre-pandemin 2019. I år stod e-handel för över 20 % av konsumenternas semesterutgifter, upp från 15 % 2019.

Genom att se efter detaljhandelskategori fann Mastercard att klädbutiker gick mest framåt med försäljningen upp nästan 50 % jämfört med föregående år. Smyckesbutiker såg en försäljningsökning på nästan en tredjedel och även varuhus fick en kick på 21 %.

“Konsumenterna slösade ut under hela säsongen, med kläder och varuhus som upplevde stark tillväxt när shoppare försökte sätta sin bäst klädda fot framåt”, kommenterade Steve Sadove, Mastercard senior rådgivare och tidigare VD och ordförande för Saks.

Men innan återförsäljare kan ta del av oväntade vinster från konsumenternas översvallande semesterutgifter, kommer de att behöva ta itu med det oundvikliga efterspelet: avkastning. Förra året uppskattade NRF 13,3 % av varorna som såldes under semesterperioden returnerades – värt cirka 101 miljarder dollar.

Klicka för att läsa hela Forbes artikel >>


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts