Så här använder du Pantones Årets färg 2022 i ditt hem

A graphic showing Pantone’s color of the year 2022: Very Peri, which is a periwinkle blue with a violet-red undertone.

Pantone har talat. Förra månaden meddelade det nyhetsvärde färginstitutet sitt val för Årets färg 2022: Very Peri. Pantone säger att Very Peri är en färg “vars modiga närvaro uppmuntrar personlig uppfinningsrikedom och kreativitet.” Så, vad är Very Peri? Och hur kan du vara uppfinningsrik och kreativ när du använder den i ditt hem? Vi har dig täckt.

Bildkälla: Pantone.com

Very Peri är en gråsnäckblå med violettröda undertoner. Denna kombination av svala färger med inslag av varma nyanser skapar en intressant kombination. Pantone beskriver stämningen som Very Peri skapar som representativ för den tid vi lever i. De citerar sammansmältningen av den fysiska och digitala världen, den senaste tidens utbredda isolering och metaversens växande popularitet som inspiration för att välja färg. Pantones val 2022 markerar också första gången de har skapat en originalfärg i historien om utbildningsprogrammet Årets färg.

Hur man använder Very Peri i ditt hem

Måla med Very Peri

På grund av sin lugnande men ändå dynamiska natur, ger Very Peri den perfekta väggfärgen. Måla om ditt vardagsrum eller köksvägg för att ge ditt hem en hälsosam dos av en helt ny färg eller använd den på accentväggar i mindre utrymmen som ditt sovrum, badrum eller hemmakontor.

Sex små färgburkar med periwinkle blå färg.

Bildkälla: Getty Images – Bildkredit: Manuta

Dekorera med Very Peri

Very Peris överflöd översätts väl till både små och stora ytor. Även genom att använda den som en detaljerad färg, kan dess iögonfallande charm ge mening åt utrymmena den bor i. Mattor, kuddar, filtar och blomvaser är alla perfekta exempel på hur du kan strö i denna färg i hela ditt hem. Den passar också bra till större möbler, som en soffa, stol eller sängkläder. Det är en färg du vill sjunka in i och svepa in dig i. Ett nytt Very Peri överkast kan vara precis den friska fläkten du behöver i ditt sovrum för det nya året.

Hörnet av ett vardagsrum med en bekväm stol, periwinkle blå väggfärg, och manteln av en öppen spis.

Bildkredit: Pinterest – Bildkredit: thenordroom.com

Kombinera Very Peri med Nature

Lägg till en organisk touch genom att para Very Peri med en vas med lavendel, suckulenter eller andra krukväxter för att komplettera dess naturvänliga nyans. Även om det finns inslag av rött inbäddat i Very Peri-blandningen, kan du vara säker på att den här färgen inte kommer att krocka med din inomhusträdgård. Alla kombinationer av lila, blå, gröna och vita kommer att ge en vacker skärm.

För mer information om hur du kan införliva den senaste designen i ditt hem, inredningstips och DIY-kunskap, gå till designsidan på vår blogg:

Windermere Blog – Design
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts