Så här går du bra i pension på 60 000 per år

Så här går du bra i pension på 60 000 per år

Hur man går i pension på 60K

Att leva på en fast inkomst i pension kan vara en utmaning. Handla om 40% av pensionärerna säger att de spenderade mer under sina första år av pensionen än de gjorde när de arbetade. När du har mer tid på dig att äta ute, resa och ägna dig åt hobbyer kan det vara svårt att hålla dina utgifter i schack. Men med viss noggrann ekonomisk planering kan du leva på en fast inkomst på 60K utan att känna dig berövad. Här är våra tips om hur du går i pension på 60K per år.

Flytta till en billigare stat

Även om 60K per år är en bekväm pensionsinkomst i många delar av landet, räcker det kanske inte om du bor i en stat med höga levnadskostnader. Enligt GoBankingRates, du skulle behöva en inkomst på $ 90 000 till $ 100 000 för att leva bra i dyra områden som DC, New York och Kalifornien.

Du kan sträcka ditt boägg ytterligare genom att flytta till en mer prisvärd stat som Texas eller Wyoming. Eftersom dina bostadskostnader blir billigare kommer du att kunna njuta av lyx som att resa och äta ute under dina gyllene år.

Det kan dock vara svårt att lämna ditt nuvarande område om familj och vänner bor i närheten. Ett alternativ till att korsa statsgränser är att flytta till ett samhälle på 55 år och över i din stad. De brukar erbjuda billigare bostadspriser än vanliga stadsdelar, vilket kan hjälpa dig att minska dina månatliga inteckningskostnader.

Skaffa dig en sidosats

Om du har stora planer efter arbetet som att resa i världen kan du behöva ta in extra pengar för att komplettera din pensionsinkomst. Att få ett deltidsjobb eller starta ett litet företag ger dig mer ekonomisk flexibilitet och låter dig njuta av en högre levnadsstandard.

Är du osäker på vilken sidhushållning som är rätt för dig? Här är några av de bästa deltidsjobben för pensionärer enligt Entreprenör:

  • Reseguide
  • Husdjursvakt
  • Barnvakt eller vaktmästare
  • Lärare
  • Återförsäljare

Bygg en nödfond

Även under pensionen bör du fortfarande ha en nödfond för att täcka oväntade utgifter. Du vill inte tvingas ta ut extra pengar från dina investeringar om din bil går sönder eller om du förlorar ditt deltidsjobb.

Att ta ut mer pengar från dina pensionskonton än planerat kan få ditt boägg att ta slut i dina skymningsår. Så du vill undvika att doppa ner i dina investeringar för nödsituationer så mycket som möjligt.

Ekonomiska experter rekommenderar att hålla mellan 3 och 6 månaders utgifter sockade iväg på ett sparkonto. På så sätt har du tillräckligt med pengar till hands för att täcka stora hemreparationer, oförutsedda medicinska räkningar och allt annat som dyker upp.

Var en smart shopper

Att bli en smart shopper kan hjälpa dig att sträcka din 60K -inkomst ytterligare och förbättra din livsstil. Ett sätt att spara pengar är att dra nytta av seniorrabatter. Många butiker, restauranger, hotell, mobiloperatörer och flygbolag erbjuder rabatter till personer över 65 år. Att stapla din seniorrabatt med kuponger, butiksövergripande appar och rabattappar som Ibotta och Hämta belöningar kan hjälpa dig att spara på viktiga saker så att du har roligare pengar.

Livsstilskryp är en vanlig fråga vid pensionering. Men om du försöker hålla dig sparsam och minska dina utgifter kommer du att kunna leva bra på ditt boägg och undvika att få slut på medel.

Vilka är dina bästa tips för att gå i pension med fast inkomst? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Läs mer

6 Nyttiga tips för att hålla ett doftande hem

Så här går du bra i pension på $ 50 000 per år

Hur man går i pension väl på 40K per år

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts