Sätt att bygga en soffpotatisportfölj

couple looking at laptop monitor

Tangerine, den välkända nätbanken, erbjuder färdiga portföljer av index med lägre avgifter eller börshandlade fonder (ETF: er) som är så enkla som du kan få. Du väljer investeringsfond med din föredragna tillgångsallokering (andelen aktier kontra obligationer i din portfölj, mer om detta nedan) och det är det, du är klar. Managementkostnadskvoten (MER) -avgifterna på dessa portföljer varierar från 0,72% till 1,07%, beroende på vilken du väljer. Det är en betydande besparing över de 2% som aktivt förvaltade fonder tar ut; på en $ 100 000 portfölj skulle du spara mellan $ 993 och $ 1280 per år, vilket läggs till din investeringsavkastning och kommer att förvärras över tid.

Men presterar innehavet i dessa fonder lika väl som aktivt förvaltade fonder? Jag var en investeringsrådgivare för Tangerine från 2013 till 2018. En del av mina arbetsuppgifter var att jämföra Tangerine-kunders fonder som innehas på andra banker och fondhandlare med Tangerine-indexbaserade fonderportföljer (de erbjöd ännu inte ETF-portföljerna) vid den tiden). Det fanns ingen jämförelse. Det var extremt sällsynt att hitta en fonderblandning med högre avgifter som slog Tangerine-metoden. Krita det upp till de lägre avgifterna och det passiva (indexerings) investeringssättet.

Ingen annan leverantör erbjuder en färdig portfölj med indexfonder som innehåller alla nödvändiga Couch Potato-komponenter (kanadensiska, amerikanska och globala aktier samt kanadensiska obligationer), så nästa svårighetsgrad för Couch Potato är att bygg din egen portfölj av enskilda indexfonder . Alla storbankerna erbjuder sådana indexfonder, men bara motvilligt, med avgifter på 1% eller mer. Undantaget är TD: s e-seriefonder, som utmärker sig för att ha de lägsta avgifterna i Kanada: deras MERs sträcker sig från 0,33% till 0,51%. Du kan välja en enskild fond för var och en av de fyra huvudsakliga tillgångsklasserna och kombinera dem i valfri andel, från försiktiga till aggressiva. Den största begränsningen för e-seriens fonder är att det enda effektiva sättet att köpa dem är genom ett självstyrt konto hos TD Direct Investing.

Därefter kommer vi till ETF: er, branschens älsklingar. Deras främsta överklagande är deras bottenkostnad: du kan bygg din egen portfölj av ETF: er för mindre än 0,15%. ETF: er finns också i enorm variation från flera leverantörer – inklusive Vanguard, iShares och BMO – och genom valfri onlinemäklare.

Eftersom det finns så många ETFer att välja mellan, och du måste köpa och byta fonderna själv som en självstyrd investerare, kräver denna Couch Potato-metod en viss komfortnivå med att hantera dina egna investeringar. Men många MoneySense läsare vet att det är väl värt tid och energi att göra forskningen och gå DIY -vägen.

I stället för att begränsa dig till grunderna kan avancerade spuds hitta ETF: er som nollställer specifika kategorier av obligationer eller aktier: kort- eller långfristiga obligationer, stats- eller företagsobligationer, stora företag, små företag, utdelningsbetalare och många andra . Du kan också utöka din portfölj till att omfatta tillgångsslag som tillväxtmarknader, fastigheter eller preferensaktier – inga av dem är tillgängliga med de andra alternativen vi har diskuterat. Dessa tillgångar kan skydda portföljavkastningen under extrema ekonomiska förhållanden, till exempel stagflation, så att lägga till dem kan ge dig en förbättring all-weather-soffpotatisportfölj.

Slutligen bör ingenting slå rädsla i hjärtat hos de stora bankerna, fondbolag och rådgivare mer än en-biljett-allokerings-ETF: er. Dessa ETF: er ger investerare en allt-i-ett-portföljlösning som är välbalanserad, globalt diversifierad och automatiskt ombalanserad, med ett extrakostnadsköp med en biljett.

Hanterade portföljer till fasta priser. Vad finns det att inte gilla? Detta kommer att vara spiken i kistan för fonder med hög avgift, den enda frågan är tidpunkten.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts