Spiros Margaris om fintech -världen

Spiros Margaris on the World of Fintech

Hur blev du involverad i fintech -världen?

För många månar sedan startade jag ett fintechföretag innan industrin ens kallades fintech. Jag blev engagerad i hedgefondindustrin genom att investera och samla in pengar till några fintech -startups när branschen fortfarande var väldigt ung. Jag antar att jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt när den digitala störningen i finanssektorn tog fart. Vi har fortfarande en lång väg att gå för att förändra finansindustrin och nå dess verkliga potential. Vi vill att fintech ska vara som luften vi andas in – för att det ska vara runt omkring oss, utan att vi behöver tänka på det. Det är den ultimata framtiden för fintech.

COVID-19-pandemin har dramatiskt förändrat hur människor tänker och hanterar sina pengar. Hur påverkar detta olika branscher?

Pandemin har dramatiskt förändrat alla branscher. En av de fintech -sektorer som har gynnats är utmanarbankindustrin, eftersom människor tvingades hitta ett sätt att banka utan att gå till en verklig byggnad.

Många konsumenter är tveksamma till att anta fintech. Vilka sätt vi redan interagerar med denna teknik som vi kanske inte är medvetna om?

Fintech finns överallt – redan innan vi myntade uttrycket “fintech”. Vissa människor kanske väljer att inte använda en utmanarbank, till exempel, men jag är säker på att de utsätts för fintech, oavsett om de vill vara det eller inte. Fintech är så mycket bredare än de kända start-ups från företag till konsument som vissa kan associera med branschen. Om du går för att ta ut pengar från en bankomat finns det fintech bakom kulisserna som möjliggör denna process. Även betala och skicka pengar innebär fintech. För att avrunda det använder varje sittande bank fintech för att hänga med i den digitala omvandlingen som ständigt sker och accelererar.

Vad letar du efter i en start som riskkapitalist?

Jag letar efter startups med fantastiska team som vet hur man utför och övervinner ständiga utmaningar. Självklart tittar jag alltid efter om företaget har ett riktigt och starkt kunddrag. Det är beviset på att deras lösningar verkligen hjälper människor.

Vilka råd har du till fintech -entreprenörer som vill få exponering och skala?

Att lyckas som en fintech är som tårta – du behöver många bra ingredienser för att det ska bli gott. Utöver att sätta ihop ett bra team är det viktigt att fokusera på vad kunden behöver. Detta valideras genom att skaffa kunder. Men det avgörande är att stärka ditt varumärke. Om du har ett starkt varumärke, se till att det märks, eller slösar du bort en möjlighet att visa världen vad du har att erbjuda. Tro mig, varje framgångsrik start förstår hur viktigt ett starkt och känt varumärke är för deras framgång.

För att lära dig mer av Margaris, besök margarisventures.com eller följ @SpirosMargaris på Twitter.

Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts