Studentpengeguide | MoneySense

Studentpengeguide |  MoneySense

Ålder 18 och framåt: Vid denna tidpunkt förbereder dina barn sig för att komma in i den verkliga världen. Förhoppningsvis har de ett bra grepp om pengarnas värde och kunskap för att hantera ett sparkonto ansvarsfullt. Nu är det dags att prata med dem om budget, utbildningskostnader, studentskulder och mer. Vill du veta hur? Läs hela artikeln här.

Hur får man barnen till vana att spara

Att veta värdet av en dollar (och hur mycket ramen det kan köpa) går till universitetet hjälper barn att skapa en bättre relation med pengar. Att komma igång med sitt eget riktiga bankkonto hjälper till att främja den kunskapen. Leta efter ett barns bankkonto med låga eller inga avgifter, eftersom det sista du vill ha är att avgifter äter upp deras mindre bidrag. Om du kan hitta ett konto som hjälper dem att tjäna ränta, ännu bättre. Läs mer om vad du ska tänka på på ett barns bankkonto här.

Vad är en RESP?

En registrerad utbildningssparplan är ett investeringskonto som är inriktat på att spara för ett barns utbildning. En RESP gör att investeringar på kontot kan växa skattefria, vilket innebär att inga pengar är skyldiga regeringen baserat på realisationsvinster, räntor eller utdelningar. En stor fördel med detta konto: Regeringen betalar dig för att spara genom att sparka in ett bidrag på upp till 7 200 dollar under planens livslängd (och eventuellt mer om din familj har en låg inkomst). För att lära dig mer om RESP, läs hela artikeln.

Hur man återkallar sig från ett RESP

När det är dags att täcka kostnaderna för eftergymnasial undervisning, bostäder och böcker, vill du förstå de steg som är involverade i att dra dig ur din familj RESP. Oavsett vem som har bidragit – en förälder, farförälder, annan familjemedlem eller familjevän – beskattas uttag vanligtvis av studentens inkomst. Normalt är studenters inkomst vanligtvis mycket lägre än bidragsgivarens, så skattebeloppet är i allmänhet mycket lågt eller till och med $ 0. Det är strategin på högsta nivå, men det finns andra tips som hjälper dig att maximera dina RESP-besparingar och avkastning. För en finansiell planerares tips om hur du tar ut från den här typen av konto kan du också läs denna artikel.

Hur man gör RESP -uttag för barn med olika utbildningsvägar

Föräldrar vet att inga två barn är lika. Ett barn kan vara på väg till kulinarisk skola, medan ett annat går efter akademin och det andra går på en konsthögskola. Olika utbildningsvägar har olika kostnader och olika utmaningar. Om du letar efter råd om hur du finansierar olika typer av skolgång, läs denna artikel.

Hur man hjälper barn att spara pengar på studiekostnader

Kostnaderna för bostäder kan vara stora (det kan enkelt uppgå till chockerande 50 000 dollar under en fyraårig examen). Det finns dock ett sätt att göra denna ekonomiska börda till ett tillfälle om du har den lyckliga positionen att ha ekonomiska möjligheter att göra det: Att köpa en fastighet i närheten av ditt barns valda eftergymnasiala institution och bli deras hyresvärd , kan hjälpa dig att både spara pengar (särskilt om ditt barn hyr ut rum till sina klasskamrater). Läs mer om det i hela artikeln.

För studenter:

Finansiell stödguide för college och universitet i Kanada

Det finns många sätt att finansiera din utbildning åt sidan, från en students egna besparingar och deras föräldrars bidrag. Få en lista över de stipendier, stipendier, bidrag och provinsiella lån som kan vara tillgängliga för dig precis här.

Hur man ansöker om OSAP

Om du behöver finansiera din eftergymnasiala utbildning men inte har mycket att spara, kan du använda studielån för att helt eller delvis täcka kostnader, beroende på ditt godkända belopp. Ontario Student Assistance Program (OSAP) arbetar tillsammans med de federala lånen och beviljar program för att se till att du kan fortsätta den utbildning du vill ha, med ett relativt lågt räntelån efter examensdagen. För mer information om hur du ansöker om OSAP, kolla in hela artikeln.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts