The Weekly Wrap: Förändringar i sysselsättningen

The Weekly Wrap: Förändringar i sysselsättningen

Det blir fler förändringar i sysselsättningen när avgångarna går upp, arbetslöshetsförmånerna upphör och fler jobbar två jobb

Världens arbetare är enade i sitt förakt för den traditionella arbetsmodellen och marscherar förändringar i sysselsättningen.

Den stora avgången

Den stora avgången är en tidvatten som håller på att bygga upp för att överbelasta sysselsättningen som vanligt och omforma arbetet som vi känner det.

Denna trend, även känd som “The Great Awakening”, har gett rekordavgångar. I april sa fyra miljoner amerikaner upp sina jobb, enligt Amerikanska arbetsdepartementet. Samma undersökning visade att 3,9 miljoner arbetare slutade i juni.

Burnout

Medan konservativa politiker tävlar mot federalt bistånd som orsak till detta fenomen, visar forskning inte ut det. (Se historien nedan).

Stress från att arbeta i en pandemi har nämnts som en viktig orsak till den stora avgången.

”Vi brände i princip ut den globala arbetskraften under det senaste året. Ett av sätten som människor hanterar utbrändhet på är att byta arbetsgivare, ” Melissa Swift från Korn Ferry rådgivning berättade Axios.

Vissa företag, som Linkedin, Hootsuite och Bumble är villiga att ge anställda ledighet för att återhämta sig efter covid -utbrändhet.

Ibland är det bara jobbet

Pandemin ökade verkligen arbetarnas utbrändhet. Forskning visar dock på ett djupare missnöje med arbetet.

A Microsoft -rapport visar att 41 procent av arbetarna över hela världen överväger att sluta. Ledande är Generation Z (18 till 25-åriga) arbetare. Över hälften (54 procent) av den åldersgruppen överväger att säga upp sina jobb.

Forskning från Adobe gjort liknande fynd. Adobe -studien visar att 59 procent av Gen Z -anställda är missnöjda med sina jobb.

Förändringar i sysselsättningen utlöses av Tedium

Nästan två tredjedelar av Gen Z-anställda berättade för Adobe att de känner sig pressade att arbeta konventionella timmar. Medan ungefär en fjärdedel av dem säger att de är mest produktiva utanför en 9 till 5 -ram.

En annan frustration är repetitivt vardagligt arbete. Många arbetare klagade i Adobe -rapporten över att fakturor, filhantering, formulär och andra pappersarbete minskade deras effektivitet.

”Arbetare spenderar en tredjedel av arbetsveckan på vardagligt, repetitivt arbete, med 86 procent av företagsarbetarna och 83 procent av små och medelstora företagsledare som säger att dessa uppgifter hindrar dem från att utföra sina jobb effektivt,”Står det i rapporten.

Adobes rapport visade också att hälften av de tillfrågade arbetarna sa att de skulle byta jobb för en som gav effektivare tekniska verktyg.

Mer kontroll

En annan anledning till att arbetstagare vill se förändringar i anställningen är att få mer personlig frihet.

Hela 61 procent av arbetarna sa till Adobe att de skulle byta jobb för att få mer kontroll över sina scheman.

A Prudential undersökning fann att 42 procent av de anställda skulle vägra att arbeta för en arbetsgivare som inte erbjöd distansarbete.

Att hjälpa arbetslösa har inte förstört arbetsmarknaden

Trevlig helg. Måndag, (Labor Day) 7,5 miljoner amerikaner kommer att förlora arbetslöshetsersättning, enligt The Century Foundation, och ytterligare tre miljoner kommer att förlora inkomst för dem som tillhandahåller vård som är beroende.

Vissa politiker och experter tror att detta kommer att orsaka en minskning av arbetslösheten. Den senaste historien stöder dock inte den idén. Faktum är att det indikerar en minskning av konsumentutgifterna.

Ingen fördel med skärhjälp

Guvernörer i 26 stater meddelade att de skulle stänga av de federala förmånerna i juni.

Deras motivering var att förmåner avskräckade arbetslösa arbetare från att söka jobb. Men bara åtta av dessa stater såg en förbättring av sysselsättningen, enligt Amerikanska arbetsdepartementet. Dessutom såg nio stater och District of Columbia arbetslösheten minska trots att de inte minskade biståndet.

”Politik, inte ekonomi, drev attacken mot arbetslöshetsförsäkringen”, säger The Century Foundation, Andrew Stettner. Tjugofem av de 26 guvernörer som sänker de federala arbetslöshetsförmånerna är republikaner.

Skärfördelar Minskar konsumtionsutgifter

Att minska förmånerna tidigt hade liten eller ingen inverkan på arbetslösheten. Det har dock fått oavsiktliga konsekvenser. Gemensam forskning av ekonomer vid Harvard University, Columbia University, University of Toronto och Amherst finner att lokala ekonomier har drabbats av nedskärningarna.

Hushållens utgifter i de 26 stater som valde bort förmåner sjönk nästan 2 miljarder dollar från juni till augusti, enligt rapporten.

Under tiden uppmanar Vita huset stater med hög arbetslöshet att förlänga arbetslösa förmåner efter Labor Day. Det säger administrationen dessa stater skulle kunna betala kostnaden med över 350 miljarder dollar tilldelade den amerikanska räddningsplanen.

Arbetsliv M`enage “ en Trois

En av de växande förändringarna i sysselsättningen är antalet personer som håller två avlägsna jobb samtidigt och inte berättar för någon av arbetsgivarna.

Gå till webbplatsen

En webbplats har dykt upp för att hjälpa dubbla jobbare att ringa Overemployed.com. Sajten lanserades av en missnöjd medarbetare som använder namnet Isaac.

Isaacs företag började kasta jobb under pandemin och han fruktade att hans huvud låg på huggklossen.

För att säkra sina satsningar letade Isaac efter ett nytt jobb. När han fick det fick Isaac ett uppvaknande. Han insåg att han kunde arbeta båda jobben samtidigt.

En ny gemenskap

Isaac upptäckte att det fanns andra människor som stod inför samma utmaningar som han hade. Det var då han grundade webbplatsen och började växa ett community.

Overemploymnet.com innehåller tips för att arbeta två jobb samtidigt. Webbplatsen täcker frågor som lagligheten av att arbeta två jobb, skattefrågor, hantera motstridiga möten och jonglera två 401K. Den har också en forum där användare kan kommunicera direkt.

Över nio tusen användare är en del av Overemployment’s Discord -community med ytterligare fem tusen som prenumererar på dess nyhetsbrev. Dessa siffror är dock toppen av isberget.

“I augusti hade vi cirka 190 000 användare som besökte vår webbplats,” sa Isaac till SA i ett mejl. De flesta av dem var i USA Men några var från Kanada och Storbritannien

Arbetstillfredsställelse

Webbplatsen är utformad för att hjälpa människor att skydda sig ekonomiskt från förändringar i sysselsättningen, såsom uppsägningar, lönesänkningar och förlust av förmåner. Isak medger dock att det finns en annan anledning.

“Men mer än något annat”, skriver Isaac, “jag ville organisera ett samhälle för att ge mannen, aka Corporate America, långfingret för att alltid försöka skruva på de små människorna.”

Håller det igång

Att vända av chefen kan ge en känsla av inre lugn, men är det hållbart?

Åh, super hållbart, säger Isaac. ”Pandemin resulterade i den stora kopplingen från de galna liv vi – släppte barn till skolan, pendlade till jobbet, BS -möten, hämtade barn och pendlade hem. Barn lämnar och hämtar är tillbaka – och det har varit det bästa eftersom både min make och jag kan sluta arbeta och göra det tillsammans. Livskvaliteten är långt uppe, timmarna är fortfarande 40 timmar eller mindre. Vi jobbar inte efter 17.00. Middag och resten av natten är familjetid. Inga nattmöten. Säg helt enkelt nej till BS -arbetssocialisering. Få saker gjorda, kliv ut ur mitt “arbete” och in i mitt liv. “

Nya arbetsveckan

För Isaac och andra dubbeljobbar är 40-timmarsarbetsveckan ett omoderat koncept.

Varför vi gör ‘det’ mot oss själva med tanken på en 40-timmars arbetsvecka slår mig fortfarande “, skriver Isaac. ”Jag är mer produktiv än någonsin, och jag arbetar hellre 20-25 timmar i veckan för att öka produktiviteten och kreativiteten än att sitta och” delta ”i 40 timmar. Det är laisse faire -fri marknad, nu utövar arbetskraft det konceptet på ett digitalt, kunskapsarbetande sätt. ”

Inga tillbehör

En av nycklarna till framgångsrik dubbeljobbing är att ställa arbetsförväntningar.

”Få ditt jobb gjort. Inte mer, inte mindre, säger Isaac. “Först, sätt dina egna prioriteringar, annars kommer din chef eller ditt arbete att prioritera ditt liv för dig.”

Isaac hävdar att klättring på företagstegen är vägen till dårens guld.

”Jag går inte volontär för att gå utöver för en potential marknadsföring ”, säger Isaac. ”Jag 2x istället – det är en” kampanj ”som jag kan garantera för mig själv och min familj.”

Läs mer

Hur man sparar på några av livets dyraste föremål

Fick du 10 200 dollar i skattelättnader för arbetslöshet? Om inte, gör det här

Sidhustle som kan ge dig $ 100 på en dag
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts