The Weekly Wrap: Women face She-cession, Christmas Rush, Unvaccinated Run up Health Care Costs

The Weekly Wrap: Women face She-cession, Christmas Rush, Unvaccinated Run up Health Care Costs

Julhandeln börjar tidigare. Samtidigt tycker kvinnor att det är svårare att komma tillbaka till jobbet. Dessutom driver ovaccinerade patienter sjukhuskostnaderna högre.

Börja julhandeln NU

Det börjar likna mycket – jul?

Nej, det är det inte. Dock är det dags att köpa till jul.

Några av oss har trott att julhandeln började den 23 december eller senare. Det har dock förändrats. Pandemiska påtryckningar och försörjningskedjor kräver att vi handlar snabbare.

Du kanske redan är bakom

En undersökning av CreditCards.com rapporter 27 procent av shopparna köper redan till jul. Dessutom började hälften av dem förra månaden.

En riktigt covid jul

Julhandeln stördes förra året av Covid. Black Friday -försäljningen avbröts eller begränsades över hela landet. På samma sätt skapar Delta kaos i år.

Följaktligen går fler kunder online. CreditCards.com rapporterar att 62 procent av kunderna letar efter presenter online.

Ett annat problem är transport. Visst, försörjningskedjan har varit trasslig i många månader.

Toy Story

“Gå ut och köp leksaker nu”, sa Ed Desmond, vice vd för Toy Association Nyhetskonferens i Los Angeles hamn. “Om du ser leksaker som du tror att barnen kommer att vilja ha till jul, hämta dem nu och ta bort dem för att se till att du har dem.”

Dessutom kan butiksinventeringen vara ojämn, enligt James Zahn, biträdande redaktör för The Toy Book, en branschpublikation.

“Det här är något vi inte riktigt sett i leksaksindustrin tidigare, och det är regionala avbrott i specifika föremål”, sa Zahn till Los Angeles Times. ”Någonting kan finnas gott om i en stat, eller till och med i en stad; i nästa över är hyllorna helt nakna på grund av hur det filtreras bort inom denna konstiga distributionscykel. ”

Hon-session håller Familjer tillbaka

Covid -utbrottet resulterade i rekordmånga kvinnor som lämnade arbetskraften. De kom hem för att ta hand om barn och andra familjemedlemmar. Uppgången i Delta -varianten har hållit dem hemma.

Början av She-cession

Begreppet She-cession myntades våren 2020 när kvinnor började förlora fler jobb än män.

“Det är en she-cession”, sa C Nicole Mason då. Hon är president för Institutet för kvinnopolitisk forskning.

“Vad jag menar med det är att kvinnor har blivit oproportionerligt påverkade av arbetsförlusterna under de senaste månaderna.”

Kvinnor kvar

Snabbspolning fram till nuet. Det är mer av samma sak.

United States Bureau of Labor senaste rapport visar att 235 000 jobb tillkom i augusti. Endast 28 000 av dem fylldes av kvinnor.

“Kvinnor kommer att behöva nästan nio år av jobbvinster på förra månadens nivå för att återställa de nästan 3 miljoner nettojobben som de har förlorat sedan februari 2020”, enligt en rapport från National Women’s Law Center.

Kvinnor och barn

Otillräcklig barnomsorg håller kvinnor utanför jobbet, enligt a undersökning för LiveCareer Specialrapport för Woment@Work.

“Bristen på lämplig barnomsorg begränsar kvinnors tillgång till betalt arbete”, säger rapporten. “Forskningsdejting tillbaka årtionden stöder detta, för att inte tala om att det bara är en no-brainer. ”

Finansdepartementet tycker att barnomsorgen inte fungerar

Otillräcklig barnomsorg skadar kvinnor nu, enligt a Förenta staternas finansdepartementets rapport utfärdades förra veckan. Men det har också långsiktiga effekter.

“Barnomsorg är ett läroboksexempel på en trasig marknad, och en anledning är att när du betalar för det står priset inte för alla positiva saker det ger vårt samhälle”, sade finansminister Janet Yellen. ”När vi underinvesterar i barnomsorg, avstår vi från det; vi ger upp en lyckligare, friskare och mer välmående arbetskraft i framtiden. ”

Yellen fortsatte med att säga, “Det är förflutet att vi behandlar barnomsorg som vad det är – ett element vars bidrag till ekonomisk tillväxt är lika viktigt som infrastruktur eller energi.”

Överbelastad

En familj med ett eller flera barn under fem år spenderade 13 procent av sin inkomst på barnomsorg, enligt finansministerns rapport. Å andra sidan säger United States Department of Health and Human Services att siffran ska vara sju procent.

Dessutom fann rapporten att under 20 procent av de berättigade barnen fick pengar från regeringens fond för barnomsorg och utveckling.

Ekonomiskt dränering av behandling ovaccinerad

Covid-19 dödsfall i Amerika nådde en ny milstolpe förra veckan. Dödstalen för covid har passerat de totala dödsfallen från Spanska influensan.

I Dessutom kostade den “förebyggbara” kostnaden för behandling av ovaccinerade amerikaner i sommar 5,7 miljoner dollar.

Ungefär 675 000 amerikaner dog under spanska influensapandemin 1918-1919. Spanska influensa dödas beräknas. Det fanns inget system för att logga sådan information.

Det finns dock en detaljerad registrering av rapporterade dödsfall i covid. Johns Hopkins University spårar dagligen Covid -sjukhusvistelser och dödsfall.

Att behandla ovaccinerade kostar oss alla

Att behandla ovaccinerade Covid -patienter från juni till augusti var 5,7 miljarder dollar, rapporterar a Kaiser Family Foundation studie. Därefter kom 3,7 miljarder dollar av dessa kostnader in Augusti ensam.

“En ökning av sjukhusinläggningar av covid-19 bland människor som inte vaccinerats i augusti lägger till miljarder dollar i kostnader som kan förebyggas till landets hälso- och sjukvårdssystem”, enligt en nyhetssläpp från Kaiser.

Vem betalar räkningen

Den genomsnittliga kostnaden för sjukhusbehandling av ovaccinerade personer är cirka $ 20 000, konstaterar studien. Men “bara en liten del av kostnaden för ett sjukhusvistelse med covid-19 betalas vanligtvis direkt av patienterna själva”, säger Kaiser.

Medicare, Medicaid och andra försäkringsplaner betalar de flesta kostnaderna.

Ett uns av skydd

“Över 280 000 sjukhusinläggningar av COVID-19 kunde ha förhindrats genom vaccination mellan juni till augusti 2021”, enligt Kaiser-forskare.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.

Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts