Tips om hur du går i pension med en enda inkomst

Tips om hur du går i pension med en enda inkomst

Hur man går i pension på en enda inkomst

Många pensionärer är gifta och har två socialförsäkringar som kommer in under pensionen. Detta kan göra det lättare att upprätthålla en bekväm livsstil efter att ha lämnat arbetskraften. Men om du är ensamstående eller gift med en beroende make kan du fortfarande njuta av dina gyllene år medan du bor på ett mindre boägg. Här är våra bästa tips för hur du går i pension på en enda inkomst.

Spara så mycket du kan

Eftersom du inte kommer att ha två sociala kontroller är det viktigt att spara så mycket du kan medan du fortfarande arbetar. Experter föreslår att hushåll med ensam inkomst har åtminstone avsatt 15% av lönen för pension.

Om du är 50 år eller äldre och inte har mycket av ett ägg än, försök att dra nytta av insamlingsbidrag. År 2021 kan du sätta en extra $ 6500 i din 401K och ytterligare $ 1000 i din IRA.

Behåll en stor kontantbuffert

Ett annat tips för hur man går i pension med en enda inkomst är att ha en stor kontantbuffert till hands för nödsituationer. Eftersom du lever på en inkomst har din budget förmodligen inte mycket krångel för oväntade utgifter. Därför är det en bra idé att ha en stor nödfond så att du inte tvingas ta på dig skuld om din bil eller ugn går sönder.

Det rekommenderas vanligtvis att hushåll med en inkomst har mellan nio och tolv månaders levnadskostnader på ett sparkonto. Innan du går i pension kanske du vill öka din nödfond till två års utgifter. På så sätt behöver du inte sälja dina investeringar till rabatt om det finns en lågkonjunktur.

Minska din bilbetalning (eller gå bilfri)

Din bilbetalning är sannolikt en av dina största månadskostnader. I genomsnitt spenderar amerikanerna mellan 376 dollar och 503 dollar per månad betala av sina autolån. Studier har visat att många människor också uppgraderar sina fordon strax efter att de betalat av sin gamla. Att ständigt ha en bilbetalning drar mycket på deras budget.

Om du är singel och inte har barn kan det vara lättare för dig att gå utan fordon och åka kollektivt för att minska dina utgifter. Pengarna du sparar på gas och försäkring kan investeras för att ge dig ett större boägg i pension. Om du fortsätter att gå utan bil efter att du slutat arbeta behöver du också betydligt mindre pengar att leva på, vilket hjälper dig att spara längre.

Men om du bor i en förort och behöver en bil för att ta dig runt, försök att köpa prisvärda begagnade bilar kontant. Genom att förutse en bilbetalning kan du lägga in mer pengar i din 401K och leva på ett mindre pensionäggägg.

Bor med rumskamrater

Hyreskostnaden stiger med 3% till 5% varje år, vilket kan göra det svårt att ha råd med bostäder med en enda inkomst. Även om du äger ett hus kan kostnaden för att låna en inteckning hindra dig från att njuta av dina gyllene år.

Lyckligtvis kan boende med rumskamrater minska din månatliga bostadsbetalning så att du har mer utrymme i din budget för skojs skull. Var femte senior bor med en rumskamrat för att spara pengar, så du kommer att vara i gott sällskap. Du kan hitta andra pensionärer att bunkas med genom att söka på webbplatser som Roommates 4 Boomers, Silvernest och Senior Homeshares.

Att leva på en enda inkomst kan göra det svårare att spara till pension och njuta av dina gyllene år när du slutar ditt jobb för gott. Men som tur är kan du göra några justeringar av din livsstil och dina ekonomiska planer kan hjälpa dig att investera mer och sträcka ditt boägg ytterligare.

Vilka är dina tips för hur du går i pension med en enda inkomst? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Läs mer

Så här går du bra i pension på 60 000 per år

Så här går du bra i pension på $ 50 000 per år

Hur man går i pension i Utah

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång.
Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts