Vad är ett Barndominium? – Windermere Real Estate

A white barndominium out in the countryside.

Vad är ett Barndominium?

Ett barndominium är en kombination av en ladugård och bostadsrätt och är vanligtvis specialbyggd av metallstolpar eller andra liknande strukturer. På grund av metallstrukturen kräver barndominier mindre underhåll än ett traditionellt hem. De är också mindre mottagliga för försämring och skador. Barndominiums popularitet har tagit fart de senaste åren på grund av deras multifunktionalitet som ett hem, en arbetsyta, en butik etc. Design kan sträcka sig från envånings stålkonstruktioner till moderna ladugårdshus. Chip och Joanna Gaines från HGTV: s “Fixer Upper” sändes en episod om barndominier där de byggde om en ladugård med hästbodar och höförråd till ett fantastiskt hem med två sovrum och två badrum.

anpassningsbar

När du utformar ett barndominium är planlösningen mycket flexibel. På grund av deras ovanliga inramning och design har du carte blanche att avgöra vilken layout som i slutändan är bäst för dig. Välj att ha en öppen planlösning med anvisade utrymmen för varje rum, eller sätt upp delande väggar som ger mer separation. Vissa barndominiummodeller inkluderar energieffektiva fönster, konstruerade betongplattor, sprayskumisolering, VVS, högt i tak och mycket mer. Det finns flera företag som erbjuder anpassade ladugårdssatser som innehåller både planer och byggmaterial.

Prisvärd

Kostnaderna för att bygga ditt barndominium kommer oundvikligen att öka beroende på material och dess komplexitet. De flesta barndominier är dock relativt prisvärda att bygga. Enligt metalbuildinghomes.org, många stora avancerade byggnader börjar på $ 250.000. Andra byggare tar i allmänhet ut $ 85 per kvadratfot för en komplett utbyggnad. Å andra sidan kan ett grundläggande barndominiumskal med en bostad hämta priser så låga som $ 20 per kvadratfot. Ett grundläggande skal skulle omfatta benen i strukturen: plattan, byggnaden, VVS, metall eller trä, elektriska stubuts, ventiler, handfat, duschar och tvättrum. På grund av enkelheten i konstruktionen kan ett barndominium färdigställas på några veckor. Det ursprungliga inköpspriset och kostnaden för underhåll är betydligt lägre än ett traditionellt enfamiljshus. Genom att spara pengar på nödvändigheterna kan du ägna mer pengar åt att anpassa utrymmet.

Multi-Purpose

Barn Proffs i Monroe, Washington förklarar olika användningsområden för deras anpassningsbara lador. Som de förklarar, användningen som deras kunder har hittat för sina barndominier löper spektrumet från primära hem till yogastudior, till lador för växande växter, som djurreservat, utbildningsanläggningar och bröllopsställen. Enligt Barn Pros använder ungefär 40 procent av kunderna dem för jordbruksändamål. Ägarna till dessa strukturer säger att det är något tilltalande med en design som kan användas som ett fristående hem men ändå har flexibiliteten att hysa något mer invecklat som en vingård eller ett bryggeri.

Kolla in dessa resurser för att få inspiration från några populära barndominiumplaner:
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts