Vad kostar det att sälja ett hus? (2021)

cost of selling a house

Om du vill sälja ditt hus har du förmodligen många frågor. Hur hittar du och anlita en fastighetsmäklare? Vilka är avgifterna för att sälja ett hus? Viktigast av allt, vad kostar det att sälja ett hus och vad måste du veta innan du börjar? Låt oss bryta ner det.

Kostnad för att sälja ett hus med en fastighetsmäklare?

Det första du ska tänka på är att anlita hjälp. Fastighetsmäklare arbetar på provision och det är något du kan förhandla om i början av ett samarbete.

Den genomsnittliga slutkostnaden för att arbeta med en fastighetsmäklare är 6% av bostadens slutliga försäljningspris. Avgiften delas mellan säljarens och köparens agenter.

Processen säljer ditt hus själv kallas FSBO eller “Till salu av ägare.” Det kan låta som att du lurar systemet, men det är lätt att missa saker om du inte är erfaren.

Även om du inte kommer att behöva betala en provision till en säljares agent genom att sälja dig själv, kan du i slutändan tjäna mindre än du hoppades på. Ofta kommer intresserade köpare att dra nytta av någon som säljer sitt eget hem eftersom de vet att de troligen inte är väl insatta i processen. Detta är särskilt sant om det är första gången du säljer ett hus.

Om du väljer att gå ner på FSBO -vägen kommer det fortfarande att finnas kostnader. Som säljare måste du till exempel fortfarande betala för att ditt hem ska vara listat på MLS (Multiple Listing Sites) och MLS-drivna webbplatser som Zillow, OpenDoor, etc. (När du listar ditt hus som FSBO med Zillow kommer inte att kosta dig en krona, eftersom det inte finns några avgifter att lista med dem. Med OpenDoor finns det en serviceavgift på 5%. Varje MLS -webbplats är annorlunda.)

För att inte tala om onlinemarknadsföring, värd för öppna hus, liksom alla normala avgifter i samband med att sälja ett hem, men vi kommer att dyka in i det senare.

Kort sagt, skillnaden mellan kostnaden för att sälja ett hus medan du använder en fastighetsmäklare vs. FSBO är inte mycket, men med en mäklare kommer du vanligtvis att gå bort med mer pengar än du spenderade.

Hur mycket kostar det att sälja ett hus?

Vilka är avgifterna för att sälja ett hus? Det kan finnas fler än du tror. Vissa av dessa husförsäljningskostnader kanske inte gäller dig eller det län du bor i. Men du kan förvänta dig att det mesta kommer att hamna på din sluträkning. När du tänker på att lista ditt hem, överväg dessa avgifter du kan förvänta dig att ingå i den totala kostnaden för att sälja ett hus:

Köparens agentavgifter

Det är vanligt att en säljare också betalar en provision till köparen. Även om det inte är en obligatorisk avgift, är det tabu att erbjuda mindre än 2,5 till 3% i provision. En säljare som listar sitt hem som FSBO kan förhandla om köparens agentavgift, men är inte avtalsenlig skyldig att betala något. Köparens agent försöker ibland förhandla fram en avgift med dig innan han visar sin klient ditt hem (om det inte fanns med på en MLS -webbplats). Om du listar det online kan kunden först se det och kontakta dig om du är intresserad.

Om du säljer med en agent anges denna avgift vanligtvis i MLS -listan. Detta gör denna betalning avtalsenlig och noteringsmäklaren ansvarar för att den betalas. Men om du inte betalar det själv måste noteringsmäklaren betala räkningen. Detta är en sällsynt händelse, eftersom noteringsmäklare är skyddade av Exklusiv rätt att sälja listeavtal.

Escrow -avgifter

Escrow är ungefär som att sätta in en insättning. Det är ett juridiskt kontrakt som håller de inblandade parterna ansvariga för att betala de medel som är skyldiga till den slutliga försäljningen. Ett tredjepartsföretag innehar ett visst belopp av köparens pengar tills försäljningen har slutförts.

Depåavgiften finns som kompensation för spärragenten. De ansvarar för överföringen av äganderätt och medel. “Escrow -processen” är vad som händer när bostadsförsäljningen är mer eller mindre en klar affär, men det finns fortfarande några sista rutor att kontrollera.

Ett deponeringsavgift delas ibland mellan köparen och säljaren och hanteras ibland av bara en. Om du blir ansvarig kan du förvänta dig en kostnad på cirka 1-2% av husets slutliga försäljningspris.

Notaravgifter

Ett lagkrav: notaravgiften krävs för att verifiera säljarens identitet samt distribuera rättshandlingar på rätt sätt till de inblandade.

Natural Hazard Disclosure Report

Detta är en upplysning som informerar köparen om eventuella naturliga risker som de potentiellt kan möta när de bor i ett hem som borstar, jordbävningar och översvämningar. Det kan också vara mindre, okontrollerade störningar som att bo nära en motorväg, en flygplats eller liknande. Natural Hazard Disclosure Report kommer att kosta säljaren i genomsnitt $ 125.

Kostnad för inspektion av termiter

En termitinspektionsavgift kan krävas beroende på ditt hems skick och plats. Om ditt hems grund är mycket gammalt och inte har sett en uppdatering på ett tag kan köparens agent begära en termitinspektion på köparens vägnar.

En termitbesiktning i hemmet kostar vanligtvis $ 100. Om hemmet är i stort behov av reparation och utrotning kan det kosta mellan $ 1000 och $ 5000 när allt är sagt och gjort. Detta inkluderar skador som har gjorts av termiter tidigare eller utrotande termiter som var aktiva i hemmet vid inspektionstillfället.

Bostadsbalansavbetalning

Innan du kan få betalt för försäljningen av huset måste det återstående beloppet som betalas på din inteckning betalas till din bolåneinstitut. Bostadssaldot är återbetalningen av ditt bostadslån. I vissa fall kan detta inkludera en avbetalningsavgift såväl som alla andra avgifter som anges i ditt ursprungliga avtal.

Stad eller län överföringsavgifter

Stads- eller länsskatten för ändring av ägandet av en fastighet. Denna kostnad varierar beroende på plats och i vissa fall är det ingen kostnad alls.

Avgifter för utgivningsdokument

Frigörsavgifter gäller endast säljare med skulder som ofullständiga inteckningslån, skulder till entreprenörer etc. Om ett domstolsbeslut resulterade i panträtt på ditt hem måste du betala av det innan ditt hem kan sälja. Du kommer också att behöva en kvarlåtelse som bevis på att du har återbetalat dina skulder. En inspelningsavgift krävs för att ditt dokument ska vara giltigt.

Titelsökningsavgifter

Ett titelsökningsdokument bevisar att du lagligt kan sälja ditt hem.

Detta kan kosta dig mellan $ 250 och $ 800 beroende på hemvist.

Kostnad för hemgaranti

En hemgaranti används för att byta ut och reparera saker som VVS, luftkonditionering och stora apparater som behöver arbete.

Det bör noteras att en hemgaranti är helt valfritt. Men utan en kan du sluta spendera mycket pengar ur fickan för att täcka reparationskostnaderna.

En hemgaranti kan kosta en säljare allt från $ 250 till $ 1000. Vilket kan vara brant, men det är en nödvändig kostnad när man säljer ett hus.

HOA överföringsavgift

Ett HOA överföringsavgift kan vara tillämpligt om ditt hem har en HOA eller husägareförening. Detta betalas av säljaren och inkluderar en avgift för att korrekt registrera köparen som den nya husägaren. HOA -överföringsavgiften löper vanligtvis cirka $ 1000 eller mindre.

Avslutande kostnader

Ibland kommer köparens agent att förhandla med säljarens agent för att få säljaren att täcka stängningskostnaderna för att sälja ett hem. I vissa fall kan detta vara ett märke eller avbrott för den intresserade köparen, varför säljaren kan välja att gå med på det.

Stängningskostnader kan kosta upp till $ 1000 eller mer i låneansvarsavgifter. Detta skulle omfatta en heminspektion, värderingen och titelarbetet. När det gäller långivaravgifter betalar du upp till 1% till 2% av lånebeloppet.

Slutkostnader som säljaren betalar är cirka 2-5% av det slutliga försäljningspriset.

Om du inte är säker på om dessa avgifter gäller din situation, kontakta din fastighetsmäklare. De är din källa för alla frågor du behöver besvaras om kostnaden för att sälja ett hus.

Poängen

Att navigera i kostnaden för att sälja ett hus för första gången kan vara knepigt. Det finns mycket att ta hänsyn till innan du påbörjar processen. Budgetera din ekonomi och notera de avgifter som krävs för att sälja ett hus är en bra början.

Det kan vara väldigt frestande att ta saken i egna händer med FSBO. Ja, att sälja ditt hus via FSBO kan få ditt hem sålt snabbare, särskilt om du har en köpare i kö. Det är viktigt att komma ihåg att de flesta agenter känner till alla ins och outs på fastighetsmarknaden de arbetar på och kan hjälpa dig att navigera på det. Att gå på egen hand kostar alltid mer pengar och tid än du tror. Om du har allmänna fastighetsfrågor, skicka in dem här eller meddela någon av våra toppagenter direkt.

Undersök kostnaderna för att sälja ett hus i din stad och anlita en toppmäklare i ditt område!


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts