Varför Bitcoin behöver högre priser

Varför Bitcoin behöver högre priser

Priset på Bitcoin har stigit för att det ska bli högre. Jag skojar och seriös på samma gång.

Bitcoin är inte bunden till grundläggande saker som att säga ett privatägt företag eller ett börsnoterat företag. Om ett företag genererar $ 2 i kassaflöde per år finns det en gräns för hur hög en potentiell köpare kommer att gå. Bitcoin bränns inte av sådana data och paradoxalt nog, ju högre det går, desto mindre riskabelt blir det.

Antag att ett företag genererar $ 2 per år och har en nominell tillväxttakt. Ett mycket attraktivt inköpspris skulle vara $ 2. Vid $ 6 blir det lite mer riskabelt. Vid $ 10 har du mindre felmarginal. För $ 100 kommer du aldrig att få tillbaka dina pengar. Och för $ 500 spolade du bara 5 Benjamins ner på toaletten.

Bitcoin är den här verksamheten i omvänd riktning. Bitcoin är starkare på $ 40 000 än $ 20 000. Det är starkare på $ 60 000 än $ 50 000. Det är till skillnad från någon annan tillgång genom att dess enda gränser är människors fantasi.

Bitcoin är en historia. Inte alla eldsjälar berättar samma historia, men gemensamt för dem alla är önskan att denna historia ska spridas. Det säkraste sättet för detta att hända är att priset går högre. Rädslan för att missa är den mest kraftfulla berättelsen i världen.

Jag vet att vissa människor ser Bitcoin som en valuta, men det är inte alls hur jag ser historien sprida sig. Jag kan ha fel, men jag tror att tanken på att det ska förmedla bankerna är över. Jag förstår att Bitcoin är ett effektivt sätt att överföra pengar, men hur många gånger har du skickat Bitcoin till en vän? Hur många gånger har du fått det? Jag är öppen för tanken att detta en dag vinner massadoption, men just nu verkar det inte vara fallet.

Bitcoin kommer att leva eller dö av sin förmåga att övertyga människor att tro på det. Och det bästa sättet att omvandla ateister till sanna troende är med högre priser.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts
Är detta vägen?
Read More

Är detta vägen?

En lyssnare frågade något som många investerare tänker på? Ska jag ta större risk? Jag är 34 år…