Varför tusenåriga föräldrar inte kör en minibuss

Varför tusenåriga föräldrar inte kör en minibuss

Den här lördagen hade en fantastisk skiva college -fotbollsspel.

Det var trevligt nog utanför vi kunde till och med sätta en TV på den skärmade verandan och ha spelen i bakgrunden medan barnen lekte på bakgården. Det är en perfekt höstdag om du frågar mig.

Efter 8-10 timmars spel börjar du märka samma reklam om och om igen.

Skopa där har sett ett otroligt långt lopp. Det är en låt som har fastnat i mitt huvud sedan 1993 och kommit tillbaka till ytan.

Det fanns också en nyare reklam som spelade på en loop under hela eftermiddagen för den nya Jeep Grand Wagoneer.

Den här saken är massiv.

Och jag vet bara att jag kommer att börja se dessa saker på mina barns fotbollsmatcher i framtiden. Det är oundvikligt.

Vi var på marknaden för en ny SUV till min fru nyligen så jag har ägnat mer uppmärksamhet åt människors fordon sent.

Jag har märkt något om mina tusenåriga föräldrar – det finns väldigt få minibussar längre. Trots att vi blir äldre, vi skulle vilja anta att vi fortfarande är hip och minibussar är helt enkelt inte hip. Så de flesta människor med små barn nuförtiden kör SUV.

De SUV: erna blir bara större, vilket framgår av den gigantiska nya Wagoneer.

Jag förstår varför så är fallet. Barn i dessa dagar kräver mycket saker. Jag minns inte att jag hade så mycket saker när jag var liten men tiderna ändras.

Vi hade faktiskt en minibuss i några år när mina tvillingar var yngre men valde att byta till en SUV för lite mer andningsrum. Så jag pratar min egen bok här.

Min enda oro är att dessa SUV kommer att göra det svårare för föräldrar att spara för sig själva eller till och med sina barns högskolefonder.

Efter min 17: e visning av Grand Wagoneer -reklamen bestämde jag mig för att ge den en priskontroll. Jag spottade nästan ut min blåmåne från klistermärket:

Jag antar att om du går för en lyxig SUV tar du ett lyxpris.

Att köra siffrorna på ett fordon som kostar nästan $ 90 000 fungerar till en betalning på bara 1 600 dollar i månaden (förutsatt ett 5 -årigt lån till en ränta på 3% utan några pengar nere).

Jag är inte en enorm bilkille men det verkar lite brant för alla som inte är på 1%.

Låt oss sätta den månatliga betalningen i sitt sammanhang för att visa hur stor den är.

Medianpriset för ett befintligt småhus i USA just nu uppskattas till 367 000 dollar. Inteckning betalning på ett hem till detta pris (förutsatt en 10% handpenning med en 30 års fast inteckning på 3%) skulle vara bara blyg för $ 1400 i månaden.

Den månatliga bilbetalningen på en SUV på $ 90 000 skulle vara högre än den månatliga inteckningskostnaden för enfamiljshuset i medianpris i USA. En av dessa tillgångar stärker sig över inflationstakten. Den andra avskrivs i den minut du kör den från tomten.1

Jag har sett priserna på liknande SUV. De kan köra allt från $ 60k till $ 100k beroende på paket och uppgraderingar. För dessa priser tittar du på månatliga betalningar i intervallet $ 1100 till $ 1800.2

Jag är inte här för att spendera skam alla. Det finns naturligtvis människor som har råd att köra billigare fordon.

Men jag skulle vilja kasta hatten i ringen för att ha skapat någon ny tumregel för personlig ekonomi. Vad sägs om en betalningsgrad mellan bostäder och bilar? Eller vad sägs om en bil-till-spar-kvot?

Kanske kan din bilbetalning inte vara mer än 50% av ditt bostadsutgifter? Eller bara begagnade bilar tills din sparandel når en tvåsiffrig procent av din inkomst? Jag jobbar fortfarande med det.

Det beror på vad din nuvarande besparingsgrad är och hur mycket pengar du för närvarande avsätter. Budgetar är personliga eftersom ekonomi är personligt.

Att ha barn kan vara dyrt så jag kan förstå varför det blir svårt för föräldrar att spara åt sig själva eller sina barn.

Om du befinner dig i den här positionen är en dyr bilbetalning ett bra ställe att leta efter när det gäller att hitta lite mer krångel i din budget.

När du inkluderar extra kostnader som gas, underhåll och försäkring kan ditt fordon ta upp en stor del av din budget.

Jag är en fullständig hycklare för att säga detta sedan vi blev av med vår minibuss men jag slänger bara ut det här – MSRP på en Honda Odyssey är cirka 33 000 dollar. Det skulle fungera till en månatlig betalning på mindre än $ 600. Det är $ 1000 mindre än betalningen för en helt ny ginormös SUV.

Det är 12 000 dollar per år i besparingar. Det är riktiga pengar.

Är det värt att spara 1 000 dollar i månaden att köra en minibuss?

Vidare läsning:
Förstör SUV: erna pensionssparande?

1Jag förstår att du gör betalningen längre på huset men effekten på din månadsbudget är vad jag försöker lyfta fram här.

2Du kan också hyra för en lägre månadsbetalning men det är inte så mycket lägre.


Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts