Värsta aktien och obligationen återkommer någonsin

Värsta aktien och obligationen återkommer någonsin

Den amerikanska börsen har ökat med 13,5% per år sedan 2009.

Värderingarna har varit långt över historiska medelvärden hela tiden och gått allt högre.

Räntorna är ungefär lika låga som de någonsin varit.

Lägg till allt detta och det är svårt att argumentera med tanken att investerare ska sänka sina avkastningsförväntningar framöver.

Problemet med denna ekvation är att du kunde ha sagt samma sak 2012, 2013, 2014, 2015 och så vidare men det har inte hänt. Den låga avkastningsmiljön som verkade som en säker sak har inte varit annat än hög avkastning.

Så småningom kommer det dock att hända. Avkastningen kommer inte att vara så hög för alltid. Det är inte exakt att gå ut på en lem att säga att så länge du inte lägger en exakt tidsram på den förutsägelsen.

Den senaste prognosen för aktie- och obligationsavkastning från penningförvaltarens GMO går emellertid ut på en lem … och inte en mycket robust sådan:

GMO: s prognosmodell förutspår årlig avkastning under de kommande sju åren på -8,4% för amerikanska big cap -aktier och -3,8% för amerikanska obligationer.

Dessa avkastningar är så hemska under hela sjuårsperioden som skulle ge investerare en total avkastning på -64% för aktier och -24% för obligationer.

För en 60/40 portfölj är det en avkastning på -37% totalt. En investering på 10 000 dollar enligt detta scenario skulle lämna investerare med cirka 6 300 dollar i sin portfölj efter 7 år.

Inte bra.

Du kan bråka med antagandena som används i GMO: s modeller, och det gör jag, men när jag tittar på dessa fruktansvärda avkastningsprognoser fick jag mig att tänka på historiens sämsta aktie- och obligationsavkastning.

Här är de rullande 7 -åriga avkastningarna för S&P 500 och 5 -åriga statsobligationer som går tillbaka till 1926:

Den sämsta sjuåriga avkastningen för amerikanska aktier var -6,1% per år.

Den sämsta sjuåriga avkastningen för obligationer var +0,8% per år.

Medellångfristiga obligationer har aldrig haft en 7-årsperiod med negativ avkastning. Aktier har varit positiva i 95% av alla rullande sjuårsperioder under denna tid.

Det är en ganska solid meritlista.

Så vi har aldrig sett avkastning så dålig som GMO förutspår för aktier eller obligationer under de senaste 100 åren eller så.

Men det är nominellt. GMO: s modell visar årlig avkastning på verklig basis, efter att ha tagit hänsyn till inflationen.

Här är de verkliga avkastningarna:

Nu ser vi några negativa avkastningar för obligationer och en handfull otäcka perioder för aktier.

Den sämsta verkliga årliga avkastningen för aktier under 7 år är -8,3%. För obligationer var det -5,8% per år.

Så nu är GMO på gång men de förutspår i princip den sämsta verkliga avkastningen någonsin för aktier och ganska nära för obligationer.

Det är värt att notera de miljöer som ledde till de sämsta avkastningarna för varje tillgångsklass.

Den sämsta 7 -åriga avkastningen för obligationer var för perioden som slutade i januari 1948. Den största anledningen till så låg realavkastning under denna tidsram var skyhög inflation efter andra världskriget.

Räntorna begränsades för att finansiera kriget. Den årliga inflationstakten nådde så högt som 20% under en tid efter andra världskriget. Låga räntor i kombination med hög inflation ger en utmärkt miljö för obligationer att bli shellacked.

Den sämsta sjuåriga avkastningen för aktier var för perioden som slutade hösten 1974. Dessa avkastningar berodde på en krasch på 50% på börsen 1973-74 tillsammans med att inflationen nådde tvåsiffriga nivåer.

Så om vi ger GMO: s avkastningsprognoser någon trovärdighet, måste den verkliga mördaren inte bara vara låg nominell avkastning tillsammans med en krasch på aktiemarknaden utan också smärtsamt hög inflation.

Det är inte uteslutet men kräver en marknadsmiljö som är extremt sällsynt.

Om vi ​​antar att en börskrasch kommer någon gång under de kommande sju åren, och det kan mycket väl vara så, skulle du anse att obligationer skulle göra det bra i det scenariot.

Fed skulle sänka räntorna och du skulle flyga till säkerheten för obligationer.

Det måste i grunden vara en börskrasch som orsakas av stigande räntor och hög inflation.

GMO förutspår dock fruktansvärda avkastningar för båda aktierna och obligationer.

Har aktier och obligationer någonsin haft så fruktansvärda avkastningar samtidigt?

Lättast den värsta tiden för både aktier och obligationer under samma period inträffade under de sju år som slutade i mars 1980.

Aktierna återvände -5,5% årligen på realtid medan obligationerna minskade med 4,1% per år efter att ha redovisat inflationen.

Så det är möjligt för både obligationer och aktier att prestera fruktansvärt på riktigt även om det är en sannolikhet.

Sedan 1926 har mindre än 7% av alla rullande sjuårsperioder sett en real avkastning på både aktier och obligationer hamnat negativt samtidigt.

Och av de cirka 7% som såg att både aktier och obligationer hade negativ realavkastning samtidigt, 77% av tiden det inträffade mellan 1974 och 1981 när inflationen löpte med en årlig takt på 9,4%.

Aktier är en underbar säkring mot inflationen på lång sikt, men det skulle vara svårt för de flesta finansiella tillgångar att göra det bra när inflationen löper med nästan 10% per år under en längre tid.

Jag säger inte att GMO: s avkastningsprognos är omöjlig. Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig när det gäller marknaderna.

Bara för att något har en låg sannolikhet för att inträffa, betyder det inte att du helt kan skriva av det.

Men det är värt att förstå de marknadsmiljöer som har gett historiens sämsta aktie- och obligationsavkastning.

Vidare läsning:
Hur man säkrar mot inflation

Utskriftsvänlig, PDF och e -post

Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts