Vilka är de bäst betalande jobben i Connecticut?

Vilka är de bäst betalande jobben i Connecticut?

De bäst betalande jobben i Connecticut
Connecticut State Capitol i Hartford, Connecticut, USA under hösten.

Oavsett om du är på väg att gå in i yrkesvärlden för första gången eller har många års erfarenhet, kommer du att få en fördel om du vet vilken typ av lön du kan förvänta dig för dina färdigheter och din speciella position. För dem som är i färd med att flytta till konstitutionen och de som redan bor där och funderar på ett karriärbyte, lönar det sig också att veta vilka områden som är de mest lönsamma. Om en hög lön är en primär drivkraft för dig, här är de bäst betalande jobben i Connecticut.

De 10 bästa betalande jobben i Connecticut

Data för de högsta lönerna i varje stat är lätt tillgänglig online. Sajter som Zippia samla in och publicera denna statistik som de samlar in från Bureau of Labor. Liknande, Salary.com samlar in och sammanställer data från flera rapporteringsorgan för att fastställa medianlönen för varje position för alla 50 stater. Med denna information har de gjort en lista över de bäst betalande jobben i Connecticut. Så, om du vill börja en ny karriär, här är de jobb som ger dig de största lönerna.

Verkställande direktörer

Även om de flesta karriärer på den här listan är inom det medicinska området, kräver många högavlönade jobb ingen medicinsk examen. Till exempel, när du når toppen av näringslivet finns det en stilig lön som följer med den. Högsta chefer kompenseras väl för sin roll i att övervaka företagets verksamhet och policy. Faktum är att vissa vd: ar för stora företag tjänar över 1 miljon dollar varje år. Den genomsnittliga VD tjänar dock närmare 841 179 dollar i Connecticut.

Kirurger, utom ögonläkare

Av alla medicinska specialiteter får kirurger den största lönen i konstitutionen. När du ser åren med träning och stressmiljöer de arbetar i är det lätt att förstå varför. De är specialiserade på kirurgiska tekniker och metoder för att behandla sjukdomar. Detta kan innefatta både invasiva och icke-invasiva procedurer. De behandlar alla medicinska tillstånd, skador eller sjukdomar som behöver tas bort eller fysisk korrigering. På grund av komplexiteten i deras arbete och de utbildningsår som krävs för att bli ett, tjänar kirurger en medianlön på $ 438 289.

Förlossningsläkare och gynekologer

Utan tvekan förblir läkare konsekvent ett av de bäst betalande jobben oavsett vilken stat du bor i. Men läkare som väljer att specialisera sig på kvinnors vård tjänar en av de högsta lönerna för alla jobb i Connecticut. Medan förlossningsläkare fokuserar mer på graviditet och förlossning och gynekologer hanterar andra frågor och reproduktionsproblem, tjänar båda i genomsnitt 318 701 dollar per år.

Psykiatriker

Psykiatriker är en annan typ av specialiserad läkare som fokuserar på mental hälsa. Förutom att behandla och diagnostisera en rad psykiska störningar, erbjuder de också stöd till dem som lär sig att hantera dem eller vill förhindra dem. Psykiatriker använder en kombination av rådgivning och medicinska behandlingar för att hjälpa sina patienter. I genomsnitt tjänar de 254 215 dollar årligen.

Allmän internmedicinska läkare

En annan av de specialinkomster för läkare i Connecticut är för allmän internmedicin. Dessa läkare behandlar diagnosen och icke -kirurgiska behandlingsalternativ för alla tillstånd, skador eller sjukdomar som drabbar de inre organen. Även om det finns undantag fungerar de vanligtvis med patienter som vuxna. Internister måste ha en fördjupad kunskap om alla system i människokroppen som kräver år av studier och praktik. På grund av sin expertis netto de i genomsnitt 244 488 dollar per år.

Familjemedicinska läkare

Dessa utövare tenderar att arbeta utanför sjukhuset och koncentrera sig på sjukdomar som påverkar den bredare allmänheten. De ser människor från alla åldersgrupper och behandlar ofta medlemmar i samma familj. Det är inte ovanligt för husläkare att behandla enskilda patienter under hela sitt liv. Förutom att behandla vanliga sjukdomar och skador, ger familjemedicinska läkare också remisser till specialister. Läkare inom detta område kan förvänta sig att tjäna 229 265 dollar.

Barnläkare, General

Dessa läkare behandlar specifikt barns hälsoproblem. Oavsett om du söker behandling, diagnos eller förebyggande av barnsjukdomar och sjukdomar, är chansen stor att du kommer att arbeta med en barnläkare. Även om många kanske tror att de bara ser unga barn, kommer barnläkare ofta att behandla ungdomar långt in i slutet av tonåren och tidiga tjugoårsåldern. För dem som är intresserade av denna specialitet tjänar barnläkare cirka 224 725 dollar.

Läkare, alla andra; och ögonläkare, utom barn

Även om den här verkar märkligt specifik, innehåller den flera olika specialiteter som neurologi, kardiologi, radiologi, onkologi, patologi, dermatologi och oftalmologi, för att bara nämna några. I grund och botten är detta catch-all-kategorin för alla andra specialiteter som inte redan listades som ett av de bäst betalande jobben i Connecticut.

Eftersom denna jobbkategori är så mångfaldig är medellönen svår att hitta. Det varierar mycket beroende på exakt utbildning och färdigheter som krävs och var du väljer att utöva medicin. En läkare i Connecticut kan dock räkna med att få hem en bollplanssiffra på cirka 223 494 dollar per år.

Tandläkare, general

Tandläkare är specialiserade på munhälsa och eventuella problem som påverkar ditt tandkött och tänder. Förutom regelbundna undersökningar och rengöringar tar de också upp frågor som påverkar hela din muns hälsa. Tandläkare spelar en nyckelroll för att identifiera tidiga tecken och hjälpa dig att få rätt behandling. Även om tandläkare inte tjänar lika mycket som andra läkare, är det fortfarande ett av de bäst betalande jobben i Connecticut för 185 596 dollar varje år.

Optometrar

Optometri är en annan medicinsk specialitet som ger en bra lön. Optometrar är den primära vårdgivaren för undersökning, diagnos och behandling av alla ögonrelaterade problem. De utför dock inte medicinska eller kirurgiska behandlingar som ögonläkare. Dessa typer av ögonläkare tar hem $ 140.017 per år, men det kan variera mycket beroende på var du bor i Connecticut.

Tänk på att informationen som samlats in här endast representerar medianlönen för just dessa fält. Dessa siffror ändras inte bara från år till år, utan påverkas också av andra faktorer som plats och om du väljer att arbeta i den privata sektorn. Om du är kvalificerad för någon av dessa positioner kan du få ett jobb som betalar en lön långt över genomsnittet.

Läs mer

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång. Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts