Vilken är den bästa investeringen för dig?

Vilken är den bästa investeringen för dig?

VTSAX eller VTI

Att välja var du ska investera dina pengar är inte alltid lätt. Det är dock mycket svårare när två alternativ verkar vara otroligt lika. Både Vanguard Total Stock Market Index (VTSAX) och Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) delar en stiftelse med samma underliggande innehav. Men det finns också några skillnader som skiljer dem åt. Om du behöver ta reda på om du ska investera i VTSAX eller VTI är det här du behöver tänka på.

När du kan handla

När det gäller viktiga skillnader mellan VTSAX och VTI är en av de viktigaste typen av investeringar. Medan VTSAX är en indexfond, är VTI en börshandlad fond (ETF). Som ett resultat spelar var och en efter olika regler på marknaden.

En ETF kan handlas som alla andra aktier. Du har hela handelsdagen att köpa eller sälja, och priset justeras under dagen baserat på utbud och efterfrågan.

Indexfonder är olika. Deras pris fastställs i slutet av varje handelsdag, så affärer sker när marknaden stänger. Det finns ingen intradagsaktivitet, något som kanske inte spelar någon större roll för vissa investerare men som kommer att påverka andra när det gäller att välja mellan VTSAX och VTI.

Minsta investeringar

En annan viktig skillnad mellan VTI och VTSAX är den minsta investering du måste göra. Eftersom VTI är en ETF är minimibeloppet vanligtvis priset på en enda aktie, vilket gör kostnaden runt $ 227 från och med den 23 september 2021. Men om du använder en mäklare som erbjuder bråkdelar – som Robinhood – kan du kanske investera i VTI för så lite som $ 1.

Indexfonder som VTSAX är olika. Vanligtvis sätter mäklare ett högre minimum. För VTSAX är det lägsta $ 3000, vilket är en ganska väsentlig skillnad när man jämför det med priset på en enda VTI -aktie.

I vissa fall avgör minimikraven för investeringar om VTI eller VTSAX passar bättre på egen hand. Inte alla mindre investerare har råd att skicka $ 3000 till en indexfond samtidigt, vilket gör VTI till ett starkare val för dem om de inte vill vänta.

Kostnadsförhållanden

Även om utgiftskvoten för VTI och VTSAX är likartade, är de inte exakt desamma. VTI kommer in på 0,03 procent, vilket är lite lägre än VTSAX, som är satt till 0,04 procent. Funktionellt är det bara en skillnad på cirka 1 dollar per investering på 10 000 dollar, vilket de flesta håller med om är minut.

Men i båda fallen är dessa kostnadsförhållanden otroligt låga. Dessutom är de tillräckligt nära varandra för att de flesta investerare inte skulle märka någon väsentlig skillnad ekonomiskt. Men vissa investerare känner starkt för att få det lägsta möjliga förhållandet. Om du faller i det lägret kommer VTI framåt, om än bara lite.

Skatteeffektivitet

Även om det vanligtvis finns vissa skatteeffektivitetsskillnader mellan indexfonder och ETF: er, så är det inte fallet när du jämför VTSAX och VTI. Vanguard har skapat mekanismer som minskar eventuella nackdelar som skulle vara förknippade med en fond som VTSAX. Som ett resultat är de två alternativen nästan identiska ur ett skatteeffektivitetsperspektiv, vilket gör detta till ett bekymmer för de flesta investerare.

Tillgångar

När det gäller lagertillgångarna som utgör VTI och VTSAX är de i huvudsak identiska. Varje investeringsalternativ har samma smink, utdelningsavkastning och årlig avkastning. Som ett resultat får investeringar i båda alternativen investerare samma resultat ekonomiskt, vilket gör denna punkt en tvätt.

VTSAX eller VTI: Vilken är rätt för dig?

På många sätt tar VTSAX och VTI samma saker till bordet. Deras skillnader när det gäller prestanda och pågående kostnader är små till obefintliga, vilket gör att investerare kan uppnå samma resultat oavsett vilket alternativ de väljer.

Att investera i VTI kan dock vara lättare för många. Det handlas under hela handelsdagen, vilket kan göra det mer tillgängligt. Dessutom är den minsta investering som krävs mycket lägre än VTSAX, särskilt om du använder en mäklare som möjliggör andelar i VTI.

Förutom det är de två alternativen nästan oskiljbara. Som ett resultat kan endera säkert tjäna dig bra.

Har du kommit på om VTSAX eller VTI är det bästa alternativet för dig? Hur tog du ditt beslut? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Läs mer:

Om du tycker om att läsa våra blogginlägg och vill prova på att blogga, har vi goda nyheter för dig; du kan göra exakt det på Saving Advice. Klicka bara här för att komma igång. Kolla in dessa användbara verktyg som hjälper dig att spara Mer. För investeringsråd, besök Den brokiga dåren.
Source link

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts